17 lis 2015

Soczyste żeberka miodowe w ketchupie

Jeden z najprostszych sposobów na soczyste, mięciutkie i rozpływające się w ustach żeberka otulone jakże banalnym, a jednocześnie przepysznym sosem- na bazie ketchupu, miodu i cebuli.
Jest to danie, które praktycznie robi się samo, wystarczy pokroić cebulę, wymieszać ją z ketchupem i miodem, potem wyłożyć na żeberka, a następnie bach- do piekarnika- i na 2 godziny zapominamy o mięsie :)
Przygotujcie koniecznie, gdyż smak tego dania na pewno Was nie zawiedzie :)

żeberka w sosie, żeberka w ketchupie, żeberka w miodzie, żeberka w sosie miodowym, duszone żeberka, żeberka z piekarnika, miodowa marynata, kraina miodem płynąca, dania z wieprzowiny, wieprzowina,
* żeberka wieprzowe- 1,5 kg
* cebula- 3 duże szt.
* ketchup- cały duży pojemnik, 700g (użyjcie swój ulubiony)
* miód płynny- 1 łyżka

Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z miodem oraz ketchupem, a następnie marynatą obtoczyć żeberka i odstawić na 2-3 godziny.
Piekarnik nastawić na 180 stopni (góra-dół).
Naczynie przykryć folią aluminiową (no chyba, że macie przykrywkę do naczynia) i dusić przez 2 godziny.

Smacznego! :)
żeberka w sosie, żeberka w ketchupie, żeberka w miodzie, żeberka w sosie miodowym, duszone żeberka, żeberka z piekarnika, miodowa marynata, kraina miodem płynąca, dania z wieprzowiny, wieprzowina,

4 komentarze

  1. bardzo smacznie to wygląda, chętnie wypróbuję przepis i smaki ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. znam ten przepis :) nasze ulubione żeberka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asiu, żeberka w tej wersji zapewne każdy zna, bo wszyscy wiedzą co dobre :) Pozdrawiam :)

      Usuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP