26 lip 2016

Bruschetta z ricottą, nektarynkami i miodowo-miętowym sosem

Chrupiące grzanki z ulubionego chleba/bułki w towarzystwie serka ricotty, soczystych nektarynek, orzechów włoskich i miodowo-miętowego sosu- to prosta i pyszna propozycja nie tylko śniadaniowa, ale również wyśmienita jako deser czy smakowita, imprezowa przekąska :)

bruschetta z ricottą i brzoskwinią, tosty z serem i owocami, grzanki z serem i owocami, grzanki z brzoskwinią, tosty z brzoskwinią, przekąski na imprezę, tosty na śniadanie, pomysł na ricottę, pomysł na brzoskwinie, sos miętowy, słodki sos z miętą, kraina miodem płynąca


* chleb / bułka- 6 kromek
* ricotta- 180 g
* brzoskwinia- 2 szt.
* orzechy włoskie- 4 szt.
* miód- 3 łyżki
* sok z cytryny- 1 łyżka
* posiekana świeża mięta- 1 łyżka
* oliwa- 1 łyżka

Kromki chleba skropić oliwą i zgrillować na patelni.
Gorące grzanki wyłożyć serkiem ricotta, ozdobić pokrojoną w plasterki brzoskwinią, polać sosem (miód wymieszany z sokiem z cytryny i miętą) i posypać orzechami włoskimi.

Smacznego! :)
bruschetta z ricottą i brzoskwinią, tosty z serem i owocami, grzanki z serem i owocami, grzanki z brzoskwinią, tosty z brzoskwinią, przekąski na imprezę, tosty na śniadanie, pomysł na ricottę, pomysł na brzoskwinie, sos miętowy, słodki sos z miętą, kraina miodem płynąca

3 komentarze


  1. Wyglądają niesamowicie wytwornie, a miód, orzechy owoce to już sprawia, że zgłodniałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pięknie, fajne połączenie z orzechami :)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP