20 paź 2016

Pieczone śliwki z lodami i sosem karmelowym

Pieczone śliwki + lody waniliowe + sos karmelowy + płatki migdałowe = LOVE :)
Deser banalny w swojej prostocie, a mega zachwycający w smaku- idealny na dziś, na jutro i... póki jeszcze dostępne są świeże śliwki! :)
pieczone śliwki, deser ze śliwkami, deser śliwkowy, prosty deser ze śliwkami, deser z owocami, deser owocowy, domowy sos karmelowy, kraina miodem płynąca


* śliwki węgierki- po 5-6 szt na osobę
* lody waniliowe- ilość wedle uznania :) (wiadomo- sporna kwestia, hihii)
* sos karmelowy- ilośc wedle uznania :) (j.w)
* płatki migdałowe- ilośc wedle uznania :)

Przekrojone na pół i wypestkowane śliwki piec w 180 stopniach przez około 15 minut, aż będą miękkie.
Upieczone śliwki ułożyć na dnie pucharków, dodać lody, polać sosem karmelowym i posypać podprażonymi płatkami migdałów.

Smacznego! :)
pieczone śliwki, deser ze śliwkami, deser śliwkowy, prosty deser ze śliwkami, deser z owocami, deser owocowy, domowy sos karmelowy, kraina miodem płynąca


3 komentarze

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP