2 lis 2016

Tosty z serem pleśniowym, szynką szwarcwaldzką i figami

Chrupiące kromki ulubionego chleba z ciepłym i rozpływającym się w ustach serem pleśniowym, słoną szynką szwarcwaldzką, przełamane słodyczą soczystej i świeżej figi oraz skropione równie słodkim sosem balsamicznym + kilka gałązek roszponki dla nadania lekkości i kontrastu...
Ach, jak ja uwielbiam to połączenie struktur, kolorów, a przede wszystkim smaków!
Pycha, mówię Wam, niebo w gębie! :)
tosty z serem pleśniowym, tosty z szynką szwarcwaldzką, tosty z figami, grzanki z serem pleśniowym, grzanki z szynką, grzanki z figami, przekąska na imprezę, imprezowa przekąska, kraina miodem płynąca


Proporcji nie podaję, tu matematyka jest prosta- na 1 kromkę chleba (w zależności od wielkości) po 1-2 plastry sera i szynki, a co do figi to polecam podwoić ilość plasterków :)

chleb -> ser pleśniowy -> szynka szwarcwladzka -> figi -> piec 10 minut- 12 minut w 180 stopniach -> roszponka -> słodki sos balsamiczny.

Smacznego! :)
tosty z serem pleśniowym, tosty z szynką szwarcwaldzką, tosty z figami, grzanki z serem pleśniowym, grzanki z szynką, grzanki z figami, przekąska na imprezę, imprezowa przekąska, kraina miodem płynąca

3 komentarze

  1. Gdzie mieszkasz Kraino z moich marzeń ? Wpraszam się na te tosty jak z bajki....
    Cedra.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cedro, również mam ochotę na powtórkę więc zapraszam do Szczecina :)))

      Usuń
  2. Mniam, mniam....oderwać oczu nie można:)
    Jutro robię, ale zaproszenie przyjęte. Dziękuję:):):)
    Buziaki.
    Cedra

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP