23 maj 2017

Surówka z młodej kapusty

Młoda i chrupka kapusta, krucha marchewka oraz świeży koper- te trzy podstawowe składniki tworzą wyborną surówkę, która jest obowiązkową pozycją menu w wiosenno-letnim sezonie.
Vinegret z oleju, szczypty soli, soku z cytryny oraz cukru dopełnia całość, tworząc bardzo smaczne zestawienie 😋
surówka z młodej kapusty, sałatka z młodej kapusty, pomysł na młodą kapustę, surówka z warzyw, młoda kapusta, młoda marchewka, kraina miodem płynąca


* młoda kapusta- pół średniej główki
* marchewka- 1 średniej wielkości
* świeży koper- 1/2 pęczka
* olej rzepakowy nierafinowany- 2 łyżki
* sól, cukier trzcinowy, sok z cytryny- do smaku

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce i przełożyć do miski.
Z oleju, soli, cukru oraz soku z cytryny przygotować vinegret i polać warzywa.
Na koniec dodać posiekany koper.

Smacznego! :)
surówka z młodej kapusty, sałatka z młodej kapusty, pomysł na młodą kapustę, surówka z warzyw, młoda kapusta, młoda marchewka, kraina miodem płynąca

4 komentarze

  1. Lubię surówkę z kapusty w takim wydaniu :) pozdrawiam, Beata

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna na rodzinny obiad. :)
    https://jaglusia.com/

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP