Szybki gulasz z kiełbasą, dynią i soczewicą

Gulasz z całkim zacnym składem: kiełbasą, dynią, soczewicą, marchewką i pomidorami.
I pomimo sporej ilości składników robi się go bardzo szybko, tak więc jak macie chęć na coś konkretnego i rozgrzewającego, to częstujcie się przepisem 😊
gulasz z soczewicą, gulasz z kiełbasą, gulasz z dynią, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin


4 porcje:
* bulion warzywny- 500 ml
* ulubiona kiełbasa- około 180 g
* dynia hokkaido- około 180 g
* czerwona soczewica- 1/3 szklanki
* pomidory- 2 duże
* marchewka- 1 duża
* cebula- 1 duża
* czosnek- 2 ząbki
* koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
* sól, pieprz, słodka papryka- po 1 łyżeczce
* oliwa- do smażenia

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, czosnek oraz pokrojoną kiełbasę.
Dodać pokrojoną w grubsze plastry marchewkę, dynię pokrojoną w kostkę, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory i podsmażyć 2-3 minuty.
Kolejno wlać bulion, dodać soczewicę, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i zagotować.
Dusić do miękkości warzyw.
Smacznego! 😋
gulasz z soczewicą, gulasz z kiełbasą, gulasz z dynią, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin
gulasz z soczewicą, gulasz z kiełbasą, gulasz z dynią, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

Kraina na Instagramie