Napój z arbuza z chia, limonką i miętą

Niedawno serwowałam koktajl z arbuza i truskawek, a dziś częstuję Was napojem również z arbuza, ale z dodatkiem pożywnych nasionek chia, mięty oraz limonki- w te upały tego mi trzeba!😊
Arbuz doskonale gasi pragnienie i ochładza oraz fantastycznie nawadnia organizm więc w mojej lodówce mam go praktycznie cały czas.
Dodatek chia sprawia, że napój ma nie tylko gęstą konsystencję (chia pęcznieje, czym samym zagęszcza), ale jest jeszcze bardziej wartościowy!💪
napój z arbuza, koktajl z arbuza, woda z arbuza, koktajl z chia, napój z chia, woda z chia, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin
1 litr napoju:
1 kg miąższu z arbuza
4 dorodne gałązki świeżej mięty
3 łyżki nasion chia
1/2 limonki
miód/cukier do smaku

Pozbyć się pestek z arbuza, przełożyć do blendera, dodać miętę i dokładnie zmiksować.
Połączyć z sokiem z limonki, słodzikiem do smaku, wsypać chia i zamieszać.
Odstawić w chłodne miejsce na minimum 20 minut.
Na zdrowie!
napój z arbuza, koktajl z arbuza, woda z arbuza, koktajl z chia, napój z chia, woda z chia, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin
napój z arbuza, koktajl z arbuza, woda z arbuza, koktajl z chia, napój z chia, woda z chia, kraina miodem płynąca, fotografia kulinarna szczecin

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

Kraina na Instagramie