Spaghetti z bobem i boczkiem w kremowym sosie

Smaczny sezonowy obiad, z bobem i nową, lepszą wersją makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno w roli głównej.
Z dodatkiem boczku dla okrasy i kremowego sosu na bazie serka mascarpone tworzą wyśmienitą kompozycję.
Szybkie tempo przygotowania, prostota i smak, to zalety potraw z makaronem, a makarony pełnoziarniste Lubella dodatkowo zawierają wiele cennych minerałów, witamin oraz błonnik, a ich skład jest wciąż 100% naturalny.
Makarony Pełne Ziarno dzięki bardziej zmielonemu ziarnu mają jeszcze bardziej delikatny smak, dlatego smakują równie dobrze, jak klasyczne makarony, co sprawia, że szybko znikają z talerza nawet u najmłodszych ☺️
spaghetti z bobem, spaghetti z boczkiem, spaghetti w sosie mascarpone, makaron w sosie z mascarpone, kraina miodem płynąca,
Składniki, 2 porcje:
200 g makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno
300 g bobu
120 g boczku w kawałkach
100 g serka mascarpone
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta pieprzu
natka pietruszki do dekoracji

Makaron ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Ugotować bób, ostudzić i obrać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.
Dodać bób, makaron i gotować, aż sos lekko się zagęści.
Doprawić szczyptą pieprzu.
Przed podaniem posypać natkę pietruszki.
spaghetti z bobem, spaghetti z boczkiem, spaghetti w sosie mascarpone, makaron w sosie z mascarpone, kraina miodem płynąca,
Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

Kraina na Instagramie