Sałatka z truskawkami, awokado i mozzarellą
Bardzo smaczna sezonowa sałatka z truskawkami, awokado, mozzarellą i pysznym winegretem na bazie miodu, który świetnie pasuje do wszelkich sałatek.
2-3 porcje:
2 opakowania mozzarelli w kulkach
200 g truskawek
1 awokado
kilka listków świeżej bazylii
2-3 łyżki słonecznika
słodki sos balsamiczny do skropienia
winegret:
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
Pestki słonecznika lekko podprażyć na suchej patelni.
Truskawki i awokado pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z mozzarellą, słonecznikiem i winegretem.
Udekorować listkami bazylii i skropić słodkim sosem balsamicznym.
Smacznego!
2-3 porcje:
2 opakowania mozzarelli w kulkach
200 g truskawek
1 awokado
kilka listków świeżej bazylii
2-3 łyżki słonecznika
słodki sos balsamiczny do skropienia
winegret:
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
Pestki słonecznika lekko podprażyć na suchej patelni.
Truskawki i awokado pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z mozzarellą, słonecznikiem i winegretem.
Udekorować listkami bazylii i skropić słodkim sosem balsamicznym.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)