Zielone naleśniki ze szpinakiem

Ależ te naleśniki apetycznie wyglądają w tym zielonym kolorze!
Najlepsze jest to, że te szpinakowe naleśniki wcale nie czuć szpinakiem- w sumie jest to bardziej istotne dla tych, którzy za szpinakiem nie przepadają, jak również dla tych, którzy obawiają się, że być może takie naleśniki można jeść tylko w wersji wytrawnej ;)
Otóż, moi drodzy, te szpinakowe naleśniki super smakują na słodko: posmarowane dżemem czy nadziane twarogiem, jak również można z nich wyczarować świetne dania wytrawne!
szpinakowe naleśniki, zielone naleśniki, śniadanie dla dzieci, kraina miodem płynąca, fotograf kulinarny
około 15 dużych naleśników:
2 szklanki mąki pszennej
500 ml mleka
200 ml wody
1 jajko
70 g świeżego szpinaku
2 łyżeczki cukru trzcinowego
2 łyżeczki cukru z wanilią
szczypta soli
1 łyżka oleju

Wszystkie składniki, szczególnie szpinak dobrze zmiksować- jest to ważne, aby uzyskać jednolity, zielony kolor!
Odstawić na 15 minut, a następnie smażyć porcje na rozgrzanej patelni.
Smacznego!
szpinakowe naleśniki, zielone naleśniki, śniadanie dla dzieci, kraina miodem płynąca, fotograf kulinarny
szpinakowe naleśniki, zielone naleśniki, śniadanie dla dzieci, kraina miodem płynąca, fotograf kulinarny

Komentarze

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)