Makaron z krewetkami i mango
Pyszne danie w parę chwil, wytrawne, ale z odrobiną słodyczy i delikatnej pikanterii - makaron z krewetkami, soczystym mango, papryką i czosnkową nutą.
2 porcje:
2 porcje makaronu np. spaghetti
około 220 g krewetek koktajlowych
1/2 mango
1/2 papryki czerwonej
1 łyżka masła klarowanego
1 czubata łyżka masła czosnkowego (klik do przepisu)
1 łyżeczka miodu
szczypta suszonej, ostrej papryczki
natka pietruszki do posypania
Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną czerwoną papryką, przez 2-3 minuty, często mieszając.
Dodać masło czosnkowe, krewetki oraz szczyptę ostrej papryczki i smażyć przez 3-4 minuty.
W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody i przełożyć do krewetek.
Dodać drobno pokrojone mango, miód, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, chwile całość podsmażyć, aby smaki się połączyły i zdjąć z ognia.
Gotowe danie posypać natką pietruszki.
Smacznego!
zupełnie nie moje smaki :)
OdpowiedzUsuń