Smażone naleśniki budyniowe z twarogiem i białą czekoladą
Naleśniki z tego przepisu (klik), ale z małym 'tuningiem'- smażone na maśle klarowanym i nadziane masą twarogową z białą czekoladą.
Chrupiące i pyszne!
2 porcje:
6 szt. naleśników (klik)
około 220 g twarogu typu caprese
100 g białej czekolady
100 ml kremówki 30%
2 czubate łyżki masła klarowanego
Czekoladę roztopić z dodatkiem kremówki, zostawić 2 łyżki do polania wierzchu naleśników, a pozostałą część przełożyć do twarogu i rozgnieść widelcem.
Masą nadziać naleśniki, zwinąć w rulon i podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
Polać czekoladą i udekorować owocami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)