Zupa - krem chrzanowa z warzywami i białą kiełbasą
Zupa chrzanowa gotowana na białej kiełbasie i z warzywami, to pyszna propozycja na świąteczny, wielkanocny stół.
Gęsta, aksamitnie gładka, doprawiona chrzanem i majerankiem, ot, taka odmiana dla żurku.
Do pokrojonej kiełbaski, na której gotowała się zupa, można podać jajko, choć wspaniale smakuje także z grzankami.
6 porcji:
1,5 litra bulionu warzywnego/rosołu
Gęsta, aksamitnie gładka, doprawiona chrzanem i majerankiem, ot, taka odmiana dla żurku.
Do pokrojonej kiełbaski, na której gotowała się zupa, można podać jajko, choć wspaniale smakuje także z grzankami.
6 porcji:
1,5 litra bulionu warzywnego/rosołu
400 g ziemniaków
200 g białej kiełbasy
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 części małego selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czubate łyżki chrzanu
sól, pieprz, suszony majeranek do smaku
masło klarowane do smażenia
jajka gotowane jako dodatek
Na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę oraz sprasowany czosnek.
Kiełbasę włożyć do garnka, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz drobno pokrojone warzywa, zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw.
Kiełbasę wyjąć, a zupę zmiksować na gładko.
Doprawić chrzanem, solą, pieprzem oraz majerankiem do smaku.
Podawać z ugotowanym jajkami i pokrojoną kiełbaską.
Smacznego!
200 g białej kiełbasy
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 części małego selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czubate łyżki chrzanu
sól, pieprz, suszony majeranek do smaku
masło klarowane do smażenia
jajka gotowane jako dodatek
Na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę oraz sprasowany czosnek.
Kiełbasę włożyć do garnka, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz drobno pokrojone warzywa, zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw.
Kiełbasę wyjąć, a zupę zmiksować na gładko.
Doprawić chrzanem, solą, pieprzem oraz majerankiem do smaku.
Podawać z ugotowanym jajkami i pokrojoną kiełbaską.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)